Η φυσικοθεραπεία είναι μια ξεχωριστή μορφή θεραπείας-φροντίδας η οποία μπορεί να γίνει είτε μεμονωμένα είτε σε συνεργασία με άλλους τύπους ιατρικής θεραπείας. Oταν υπάρχει συνεργασία με ορισμένες ιατρικές ή χειρουργικές μεθόδους, η φυσικοθεραπεία μπορεί να συμπληρώσει τις μεθόδους αυτές και να συμβάλει στην ταχεία επιστροφή στη φυσιολογική δραστηριότητα χωρίς επιπλοκές.

Πώς βοηθάει η φυσικοθεραπεία;

Εντοπίζει το ακριβές αίτιο των συμπτωμάτων και το θεραπεύει. Ο φυσικοθεραπευτής έχει στην διάθεση του ένα μεγάλο εύρος τεχνικών που μπορεί να εφαρμόσει για να εντοπίσει το αίτιο των συμπτωμάτων και να σχεδιάσει το κατάλληλο πλάνο θεραπείας για να υπάρχει οσο πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.


Αναγνωρίζει τις αίτιες και τους προδιαθετικούς παράγοντες όπως λάθος στάση , μυϊκές ανισορροπίες , λάθος εργασιακές συνθήκες και άλλες λανθασμένες συνήθειες μπορούν με την καθοδήγηση και την εκπαίδευση του φυσικοθεραπευτή να διορθωθούν , ώστε να αποφευχθούν μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον.


Παρέχει αποκατάσταση μετά από επαγγελματικά ατυχήματα και αθλητικές κακώσεις αφου μπορεί να σας βοηθήσει να επιστρέψετε πιο γρήγορα στην εργασία σας η στο άθλημα  εφαρμόζοντας προγράμματα αποκατάστασης και την κατάλληλη εκπαίδευση στο πώς να μην επαναληφθεί ο τραυματισμός.

Παρέχει αποκατάσταση και εκπαίδευση πριν και μετά από χειρουργικές επεμβάσεις, με κατάλληλες συμβουλές πριν και  με ειδικά μετεγχειρητικά προγράμματα αποκατάστασης μετά την επέμβαση ,για γρηγορότερη επαναφορά της κινητικότητας.


Παροχή ειδικού εξοπλισμού και συμβουλές για σωστή χρήση αυτού όπως νάρθηκες, βοηθήματα για το περπάτημα , αναπηρικά αμαξίδια , εργασιακός εξοπλισμός κτλ.

Παρέχει συμβουλές σε προγράμματα άσκησης


Στο φυσικοθεραπετήριο KINISIS  δια μορφώνουμε φυσικοθεραπευτικά προγράμματα και αντιμετωπίζουμε επιτυχώς παθήσεις και προβλήματα όπως:
•    Ορθοπεδικά
•    Νευρολογικά
•    Ρευματολογικά
•    Καρδιαγγειακές παθήσεις
•    Αναπνευστικές παθήσεις
•    Σκλήρυνση Κατα Πλάκας
•    Ρήξη Αχιλλείου
•    Ρήξη Προσθίου Χιαστού
•    Πελματιαία Απονευρωσίτιδα
•    Παθήσεις Σπονδυλικής Στήλης
•    Ρήξη Υπερακανθίου

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ
Προτεραιότητα μας η φυσιοθεραπευτική προσέγγιση να περιέχει σε μεγάλο βαθμό, τεχνικές κινητοποιήσεις δια χειρός (manual therapy)….περισσότερα

ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΣΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Το άριστα εξειδικευμένο προσωπικό μας, εφαρμόζει σύγχρονες μεθόδους θεραπείας & αποκατάστασης χρησιμοποιώντας προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό…. περισσότερα


Ακόμη παρέχονται:

-Κατ' οίκον Θεραπεία
-Πελματογράφημα
-Θεραπεία Ιλίγγου
-Μασάζ
-Ρεφλεξολογία
-Διατροφική συμβουλευτική και προγράμματα
-Pilates-Yoga


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελευθέριος Πετρουτσόπουλος - KINISIS

    Βασ. Γεωργίου 11 & Σούρη
    15232 Χαλάνδρι
    210 6826927
    Ωράριο: Καθημερινά 8:30 - 20:30
    lpetroutsopoulos@gmail.com