Ο φυσικοθεραπευτης

 είναι ο ειδικός επιστήμονας που ασχολείται με την άσκηση, ένα από τα σημαντικότερα τμήματα της καρδιοαγγειακής αποκατάστασης. Σε συνεργασία με τις άλλες ειδικότητες πρέπει να αξιολογήσει την λειτουργική ικανότητα του ασθενή, να συνταγογράφησει ένα συγκεκριμένο και εξατομικευμένο πρόγραμμα άσκησης και τελικά να βοηθήσει τον ασθενή να το εκτελέσει σωστά.

Οι βασικότεροι στόχοι της φυσικοθεραπευτικής παρέμβασης είναι η αύξηση της αεροβικής ικανότητας του καρδιοαναπνευστικού συστήματος, η μυϊκή ενδυνάμωση και η αύξηση της ελαστικότητας που θα συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής. Κάθε ασθενής όμως έχει και τους προσωπικούς του στόχους όπως για παράδειγμα η μείωση της υπέρτασης μέσω της άσκησης.

Η Καρδιακή αποκατάσταση αποτελείται από πρόγραμμα αερόβιας άσκησης ενώ μπορεί να συμπεριλάβει και άσκηση μυϊκής ενδυνάμωσης, άσκηση αναπνευστικών μυών και ηλεκτροθεραπεία.

Το πρόγραμμα καρδιοαναπνευστικής αποκατάστασης ενδείκνυται για:

-Καρδιοχειρουργημένους , μετά απο εγχείρηση καρδιάς

-Άτομα μετά απο καρδιακό επεισόδειο ( καρδιακή προσβολή, έμφραγμα κλπ.)

-Πάσχοντες απο καρδιακές παθήσεις ( αρρυθμίες, ανεύρυσμα, καρδιακή ανεπάρκεια , βραδυκαρδία κλπ.)

-Προληπτική βελτίωση της καρδιακης λειτουργίας για άτομα με κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων ( υπέρταση, διαβήτης , υπερλιπιδαιμία κλπ.)

Μην αγνοείτε τα παρακάτω συμπτώματα , μιλήστε στον γιατρό και τον φυσικοθεραυτή σας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελευθέριος Πετρουτσόπουλος - KINISIS

    Βασ. Γεωργίου 11 & Σούρη
    15232 Χαλάνδρι
    210 6826927
    Ωράριο: Καθημερινά 8:30 - 20:30
    lpetroutsopoulos@gmail.com