Σχεδόν σε όλες τις χειρουργικές παρεμβάσεις η μετεγχειρητική αποκατάσταση αποτελεί βασικό στάδιο για την πλήρη και ομαλή επαναφορά του ασθενούς . Η φυσικοθεραπεία έχει βασικό ρόλο για την βελτίωση και τη λειτουργικότητα του μέλους όπου έγινε η επέμβαση. Είναι πολύ μεγάλη η λίστα παρέμβασης της φυσικοθεραπείας μετά από ένα χειρουργείο και μπορεί να περιλαμβάνει από προβλήματα με το αναπνευστικό, το καρδιαγγειακό, το νευρολογικό και πολλά άλλα. Όμως η μυοσκελετική αποκατάσταση μετά από χειρουργική παρέμβαση είναι η περισσότερο διαδεδομένη για όλους τους ανθρώπους, από επαγγελματίες αθλητές μέχρι άτομα τρίτης ηλικίας.

Βασικός στόχος για ένα φυσικοθεραπευτή είναι ο ασθενής να φτάσει στο σημείο να είναι λειτουργικός και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της καθημερινότητάς του χωρίς πόνο, εμπόδια και πάνω απ’ όλα με αξιοπρέπεια.

Ο στόχος μας είναι να συνεργαστούμε με εσάς και το χειρουργό σας ώστε να σας οδηγήσουμε σταδιακά και με ασφάλεια στο επίπεδο δραστηριότητας που επιθυμείτε. Το πρόγραμμα της φυσικοθεραπείας αρχίζει συνήθως την 4η εβδομάδα μετά το χειρουργείο, δηλαδή την 22η μετεγχειρητική μέρα περίπου. Στην πρώτη επίσκεψη θα αξιολογήσουμε την κινητικότητα των αρθρώσεών σας, τη μυϊκή σας δύναμη, την αντοχή σας και θα ξεκινήσουμε ένα σταδιακό πρόγραμμα ενεργοποίησης όλων των μυών που σταθεροποιούν τη σπονδυλική σας στήλη.

Η μετεγχειρητική φυσικοθεραπεία είναι μια δημιουργική διαδικασία, όπου θα διδαχθείτε τη σωστή λειτουργία του σώματος σας και πώς θα αυξήσετε βαθμιαία τις δυνατότητές του, μέσω της άσκησης.

ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ KINISIS ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟΥ ΟΠΩΣ:

  • Κατάγματα ισχίου
  • Κατάγματα αγκώνος
  • Κατάγματα ποδοκνημικής
  • Κατάγματα βραχιονίου κ.α.
  • Ρήξη Αχιλείου
  • Ρήξη Υπερακανθίου
  • Εξάρθρωση Ώμου
  • Ρήξη Πρόσθιου Χιαστού

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελευθέριος Πετρουτσόπουλος - KINISIS

    Βασ. Γεωργίου 11 & Σούρη
    15232 Χαλάνδρι
    210 6826927
    Ωράριο: Καθημερινά 8:30 - 20:30
    lpetroutsopoulos@gmail.com